Interviews

Γ. Νικολαΐδης: Μόνη λύση η προσωπική εμπλοκή

By October 8, 2019 No Comments

Φιλοσοφία της Gan Direct, στα 25 χρόνια παρουσίας της στην αγορά, είναι να μην εφησυχάζει ποτέ και να μαθαίνει συνεχώς, μέσα από την καθημερινότητα, ώστε να γίνεται ολοένα και πιο αποτελεσματική. Την κουλτούρα της αυτή έρχεται να ενδυναμώσει η τεχνολογία, την οποία αξιοποιεί σε μεγάλο βαθμό, όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Νικολαΐδης. Στο πλαίσιο αυτό κάνει τον πελάτη ενεργό μέρος της διαδικασίας που αφορά στη διαμόρφωση του συμβολαίου και στην όλη εξυπηρέτησή του. «Η Gan Direct είναι μια υγιής και κερδοφόρα επιχείρηση με σημαντικό χαρτοφυλάκιο, αλλά και ισχυρή εξειδίκευση, κάτι που αντικειμενικά αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον κλάδο», αναφέρει ο κ. Νικολαΐδης, αναφερόμενος στη θέση που η εταιρεία έχει στην αγορά και στα χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές της.

Ποια είναι η θέση της Gan Direct σήμερα στην αγορά;
Δεν υπάρχει σήμερα αντίστοιχη ασφαλιστική στην Κύπρο, καθώς αποτελούμε τη μόνη που προσφέρει τόσα πολλά στον αποκλειστικό πελάτη, όπως επιλογές, εκπτώσεις και προσφορές στη μορφή των συνδυασμένων προϊόντων (bundles). Είμαστε αποδεδειγμένα η καλύτερη πρόταση της αγοράς στον συνδυασμό τιμής, κάλυψης και εξυπηρέτησης. Σε 24 λεπτά βρισκόμαστε δίπλα στον πελάτη μας, όπου κι αν βρίσκεται, πληρώνουμε σε 24 ώρες από την έγκριση του αιτήματος και είμαστε διαθέσιμοι 24 ώρες, επτά μέρες την εβδομάδα.

Περισσότεροι από 120.000 πολίτες έχουν έρθει κοντά μας και στη μεγάλη τους πλειοψηφία παραμένουν πελάτες μας. Τους εξυπηρετούμε με προσωπική αφοσίωση και άμεση ανταπόκριση, με όποιο τρόπο επιθυμούν – από το διαδίκτυο, προσωπικά από τα καταστήματα μας ή από το τηλεφωνικό μας κέντρο στο 800 5 10 15 – πάντα με σεβασμό στις ανάγκες και στα χρήματά τους.

Ποια είναι η φιλοσοφία στην οποία στηρίζεται εταιρεία κατά τη διάρκεια των 25 χρόνων δραστηριοποίησής της;
Never settle! Δεν εφησυχάζουμε ποτέ. Θέλουμε να μαθαίνουμε από την καθημερινή εμπειρία, να γινόμαστε διαρκώς πιο αποτελεσματικοί για εμάς και τους πελάτες μας. Κάθε μέρα εφαρμόζουμε μια υπόσχεση: ότι θα είμαστε πάντα δίπλα τους, όποτε μας χρειαστούν. Θα εξελισσόμαστε μέσα από την καθημερινή εμπειρία και παράλληλα θα εξελίσσουμε και θα εκπαιδεύουμε και τους πελάτες μας ώστε να προσαρμόζονται σταδιακά στις μεγάλες αλλαγές που η τεχνολογία φέρνει στην ασφαλιστική βιομηχανία. 

Ποιες αρχές σας χαρακτηρίζουν; 
Είμαστε αυστηροί και ακριβοδίκαιοι, έντιμοι και διαφανείς, χωρίς «ψιλά γράμματα» και νομικά κόλπα για να αποφεύγουμε τις υποχρεώσεις μας. Προωθούμε τη λογική της ενημερωμένης απόφασης, για την οποία η άμεση και ενεργός συμμετοχή του πελάτη είναι απαραίτητη. Υποστηρίζουμε τη λογική, την ηθική, τη νοικοκυροσύνη, την αφοσίωση στη σωστή διαβίωση των ιδίων και των οικογενειών τους. Μέσα στα επόμενα έτη η ασφάλιση θα οδηγηθεί στη προσωποποίηση. Στα 25 μας χρόνια, άλλωστε, είμαστε βήματα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Καθιερώσαμε μια παράδοση πρωτοπορίας. Εφαρμόζουμε τα πιο προηγμένα τεχνολογικά συστήματα, δημιουργούμε δικό μας λογισμικό και εισάγουμε στην Κύπρο καινοτομίες που μας κάνουν φθηνότερους, πιο αποτελεσματικούς και καλύτερους.

Σε ποιο τομέα θεωρείτε ότι ο Κύπριος καταναλωτής χρειάζεται εκπαίδευση;
Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη την ασφάλιση, φοβούνται όμως την προσωπική εμπλοκή και τα πολύπλοκα συμβόλαια. Θεωρούν ότι «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες». Όχι άδικα πολλές φορές, καθώς οι ίδιοι ή συγγενείς και φίλοι μπορεί να την έχουν «πατήσει». Οι παραδοσιακές ασφαλιστικές εταιρείες είναι σήμερα απρόσωποι γίγαντες με πανίσχυρους νομικούς και γραφειοκρατικούς μηχανισμούς. Οι πολίτες τρομάζουν από αυτή την ασυμμετρία, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους, χωρίς διαμεσολάβηση. Την ίδια ώρα εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους αν αυτή θα είναι ανιδιοτελής, καθώς εκτιμούν ότι τα συμφέροντα αρκετές φορές ταυτίζονται. Έτσι, κλείνουν τα μάτια με φόβο στις τεχνολογικές εξελίξεις που έρχονται. Εμείς είμαστε εδώ για να τους πάρουμε από το χέρι, να τους ενδυναμώσουμε και να τους καθοδηγήσουμε. 

Πώς το επιτυγχάνετε αυτό;
Ο κόσμος έχει ανάγκη από ξεκάθαρες κουβέντες. Απλά και εύκολα συμβόλαια, χωρίς παραθυράκια και ψιλά γράμματα. Χωρίς «ναι μεν αλλά» και επιστρατεύοντας περίτεχνες νομικές εκφράσεις που κανένας δεν καταλαβαίνει. Αυτό που συμφωνούμε, αυτό να γίνεται. Οι άνθρωποι χρειάζονται ένα πράγμα. Να μην έχουν καμία έγνοια το συμβόλαιο. Σε περίπτωση προβλήματος, να κάνουν απλώς ένα τηλεφώνημα και από εκεί και πέρα να αναλαμβάνουμε εμείς ως η ασφαλιστική τους εταιρεία.

Πώς πρέπει να σκέφτεται ο κόσμος για να μη νιώθει ανασφάλεια με την ασφάλειά του;
Η μόνη λύση είναι η προσωπική εμπλοκή. Να ασχοληθείς, να κρίνεις, να συγκρίνεις, να πάρεις μια ενημερωμένη απόφαση για τον εαυτό και την οικογένειά σου. Αξίζει τον κόπο να διαθέσεις 20 λεπτά για το μέλλον, την οικογένεια ή την περιουσία σου, για να γίνουν τρία πράγματα. Να καταλάβεις τι είναι πολύτιμο για σένα και από ποιους κινδύνους θέλεις να προφυλαχθείς, να σκεφτείς τα οικονομικά, τι θέλεις, δηλαδή, να δαπανήσεις, τι ασφάλιστρα και τι καλύψεις έχεις με κάθε εταιρεία και τέλος ν’ αποφασίσεις με τη λογική. Σήμερα, όλο και περισσότεροι αισθάνονται αυτοπεποίθηση για να κάνουν το επόμενο βήμα από τον υπολογιστή, το tablet ή το κινητό τους με μια εταιρεία που έχει τα εχέγγυα να τους προσφέρει εξαιρετική προσωπική εξυπηρέτηση προσαρμοσμένη στις προσωπικές τους ανάγκες, άμεση ανταπόκριση και σωστές τιμές. Το εμπόδιο είναι ψυχολογικό και εμείς στην Gan Direct είμαστε εδώ να τους καθοδηγήσουμε με σιγουριά.

Η ασφάλεια σήμερα θεωρείται ακριβή. Αν έτσι έχουν τα πράγματα, γιατί συμβαίνει αυτό;
Είναι αλήθεια για τους ανταγωνιστές μας, όχι για εμάς, που εδώ και 25 χρόνια «σπάμε» το κατεστημένο των υψηλών τιμών χωρίς απώλειες ποιότητας σε κάλυψη και εξυπηρέτηση.
Τα ψηλά ασφάλιστρα προκαλεί αρχικά το ψηλό διοικητικό και μισθολογικό κόστος των παραδοσιακών εταιρειών, που μεταφέρεται στον πελάτη. Άλλος λόγος είναι η αυξημένη δαπάνη που έχουν οι καταναλωτές από τα πολλά διαφορετικά ασφαλιστικά συμβόλαια.

Πώς η Gan Direct κατάφερε να «σπάσει», όπως είπατε, το κατεστημένο των ψηλών τιμών;
Για την πρώτη περίπτωση, στην οποία αναφέρθηκα πιο πάνω, η Gan Direct από τη φύση της έχει λύσει το πρόβλημα του ψηλού κόστους. Μπορούμε να είμαστε φθηνότεροι και καλύτεροι, επειδή δεν έχουμε μεσάζοντες και περιττές δαπάνες. Οι πελάτες έρχονται για την τιμή και μένουν για την εξυπηρέτηση. Η φιλοσοφία και ο τρόπος λειτουργίας μας δεν επιτρέπει να αναλωνόμαστε σε δαπάνες εντυπωσιασμού, καθώς είναι αναπόφευκτο αυτό το κόστος να το επωμίζεται ο πελάτης. Αντίθετα, με αυτά τα χρήματα προσφέρουμε στους πελάτες μας περισσότερα και καλύτερα ωφελήματα. Σεβόμαστε και το τελευταίο τους ευρώ, κάνοντας τα πάντα για να τους καλύψουμε στο ακέραιο. Κανείς δεν είναι πιο γρήγορος και πιο αποτελεσματικός από την Gan Direct. Έχουμε περισσότερους από 150 αφοσιωμένους εργαζόμενους και ένα πυκνό δίκτυο εξαιρετικών συνεργατών σε κάθε πόλη για προσωπική εξυπηρέτηση και άμεση ανταπόκριση σε κάθε αίτημα.

Θα μπορούσατε να σταθείτε περισσότερο στο θέμα της αυξημένης δαπάνης από τα διάφορα ασφαλιστικά συμβόλαια και πώς εσείς το αντιμετωπίζετε;
Είμαστε η ασφαλιστική εταιρεία που για πρώτη φορά στην Κύπρο αντιμετωπίζει το φαινόμενο της αυξημένης δαπάνης που έχουν οι καταναλωτές από τα πολλά διαφορετικά ασφαλιστικά συμβόλαια. Πώς το κάνουμε; Επιβραβεύοντας τους αποκλειστικούς μας πελάτες. Αναγνωρίζουμε την καλή και ασφαλή οδήγηση, την καλή κατάσταση του αυτοκινήτου και του σπιτιού, το συνολικό καλό ασφαλιστικό ιστορικό του πελάτη. Όταν έχεις όλα τα συμβόλαια στην Gan Direct, η εταιρεία μπορεί να διαχειριστεί το ρίσκο με όρους που συμφέρουν τον πελάτη, προσφέροντας εκπτώσεις και προσφορές. Όσο πιο πολύ φροντίζεις τον εαυτό και τους δικούς σου τόσο καλύτερη επίδοση έχεις και χαμηλότερο ασφάλιστρο. 

Πώς η εταιρεία σας αξιοποιεί την τεχνολογία, προκειμένου να επιτυγχάνει ποιότητα σε καλές τιμές;
Στην Gan Direct, ακολουθώντας την τεχνολογία, σκοπεύουμε να μετακινήσουμε την ασφάλιση στην Κύπρο από την παρούσα λογική της «εξακρίβωσης και επισκευής» στη λογική της «πρόβλεψης και πρόληψης». Η τεχνολογία θα συνεχίζει να αλλάζει ριζικά τις συνήθειες των καταναλωτών και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι ασφαλιστικές εταιρείες. Όχι μόνο τα αυτοκίνητα αλλά όλο και περισσότερα πράγματα καθημερινής χρήσης γίνονται πιο «έξυπνα», αποκτώντας σύνδεση στο διαδίκτυο και ειδικούς σένσορες. Η συνεργασία όλων των πλευρών θα οδηγήσει τον κλάδο σε συστήματα ενημέρωσης, πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, άμεσης ανταπόκρισης σε περίπτωση προβλήματος και απόλυτης προσωποποίησης των ασφαλίστρων.
Θα είμαστε εκεί, να προσφέρουμε στους ανθρώπους επιλογές, πρόσβαση σε ποιοτικά ασφαλιστικά προϊόντα και την καλύτερη πρόταση της αγοράς σε τιμή, κάλυψη και εξυπηρέτηση.

 

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού IN Business