Interviews

Καμία έγνοια μετά το συμβόλαιο

By October 7, 2019 No Comments

Συνολικά 25 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στη δύσκολη αγορά του ασφαλιστικού κλάδου, έκλεισε φέτος η ασφαλιστική εταιρεία Gan Direct και οδεύει σταθερά σε νέες επιτυχίες. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο διότι, όπως σημειώνει ο CEO της Gan Direct, Γιώργος Νικολαΐδης, «όλο αυτό το διάστημα, περισσότεροι από 120.000 πολίτες έχουν έρθει κοντά μας και στη μεγάλη τους πλειοψηφία παραμένουν πελάτες μας. Με τη σειρά μας, κάθε μέρα εφαρμόζουμε μια υπόσχεση: ότι θα είμαστε πάντα δίπλα τους, όποτε μας χρειαστούν», προσθέτει. Ο κόσμος, αναφέρει, «έχει ανάγκη από ξεκάθαρες κουβέντες. Απλά και εύκολα συμβόλαια, χωρίς παραθυράκια και ψιλά γράμματα», κι αυτό κάνει η Gan Direct. «Αυτό που συμφωνούμε, αυτό να γίνεται. Χωρίς ναι μεν αλλά». Ο κ. Νικολαΐδης αναφέρεται και στην υπηρεσία «Συνδυαστικής Ασφάλισης», μέσα από την οποία ο πελάτης μπορεί να εξοικονομήσει περίπου 2 χιλιάδες ευρώ με τις ίδιες καλύψεις. Είναι μια υπηρεσία που προσφέρεται σε όσους μεταφέρουν ή διατηρούν όλες τις ασφάλειές τους στην Gan Direct.

Κλείσατε φέτος τα 25 χρόνια της λειτουργίας σας. Είστε ικανοποιημένοι από το πώς εξελίχθηκε η πορεία της Gan Direct;

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ο κόσμος μας γνωρίζει, μας στηρίζει και μας εμπιστεύεται εδώ και 25 χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα, περισσότεροι από 120.000 πολίτες έχουν έρθει κοντά μας και στη μεγάλη τους πλειοψηφία παραμένουν πελάτες μας. Με τη σειρά μας, κάθε μέρα εφαρμόζουμε μια υπόσχεση: Ότι θα είμαστε πάντα δίπλα τους, όποτε μας χρειαστούν.

Η Gan Direct είναι μια υγιής, κερδοφόρα εταιρεία με σημαντικό χαρτοφυλάκιο αλλά και ισχυρή εξειδίκευση σε ένα πεδίο που αντικειμενικά αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον κλάδο. Βρισκόμαστε πάντα βήματα μπροστά από τον ανταγωνισμό μας. Με προσωπική αφοσίωση και άμεση ανταπόκριση εξυπηρετούν με τους πελάτες μας με όποιο τρόπο επιθυμούν, από το διαδίκτυο, προσωπικά από τα καταστήματά μας ή από το περίφημο τηλεφωνικό μας κέντρο, πάντα με σεβασμό στις ανάγκες τους και στα χρήματά τους.

Παράλληλα, έχουμε καθιερώσει μια παράδοση πρωτοπορίας στην αγορά, εφαρμόζοντας κάθε φορά τα πιο προηγμένα τεχνολογικά συστήματα, δημιουργώντας το δικό μας λογισμικό, σύστημα πληρωμών κ.λπ. Θα έλεγε κανείς ότι είμαστε μια startup 25 ετών με την έννοια ότι εξελισσόμαστε μέσα από την καθημερινή εμπειρία, μαθαίνουμε και γινόμαστε διαρκώς πιο αποτελεσματικοί.

Πώς θα γιορτάσετε τα 25 σας χρόνια;

Είμαστε μια εταιρεία που σέβεται το τελευταίο ευρώ κάθε πελάτη και κάνει τα πάντα για να τον καλύψει στο ακέραιο σε περίπτωση προβλήματος. Η φιλοσοφία και ο τρόπος λειτουργίας μας δεν επιτρέπει να αναλωνόμαστε σε δαπάνες εντυπωσιασμού, καθώς είναι αναπόφευκτο αυτό το κόστος να μετακυλίεται στον πελάτη. Ποτέ δεν το κάναμε και ποτέ δεν θα το κάνουμε. Αντίθετα, τιμούμε τα 25 μας χρόνια προσφέροντας στους πελάτες μας μεγαλύτερα και καλύτερα ωφελήματα.

Γνωρίζουμε ότι μεγάλος μέρος της πώλησης στις ασφάλειες γίνεται μετά από προσωπικές συστάσεις ασφαλιστών, συνήθως συγγενών ή φίλων.

Πώς το αντιμετωπίζετε αυτό;

Οι άνθρωποι, ενώ έχουν ανάγκη την ασφάλιση, φοβούνται τις παραδοσιακές ασφαλιστικές εταιρείες. Όχι άδικα, καθώς οι ίδιοι ή συγγενείς ή φίλοι τους μπορεί να την έχουν πατήσει. Ο κόσμος έχει ανάγκη από ξεκάθαρες κουβέντες. Απλά και εύκολα συμβόλαια, χωρίς παραθυράκια και ψιλά γράμματα. Αυτό που συμφωνούμε, αυτό να γίνεται. Χωρίς «ναι μεν αλλά» και επιστρατεύοντας περίτεχνες νομικές εκφράσεις που

κανένας δεν καταλαβαίνει. Επειδή, λοιπόν, πιστεύουν ότι δεν μπορούν να τα βάλουν με ένα δυνατό «σύστημα», θεωρούν ότι ένα πρόσωπο που ξέρουν, που εμπιστεύονται, μπορεί να μεσολαβήσει.

Βέβαια στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει αυτό. Ο ασφαλιστικός κόσμος του χθες δεν έχει σχέση με αυτόν του σήμερα και πολλά πράγματα τεκμηριώνουν αυτή τη θέση: Το συμφέρον και το μέλλον των διαμεσολαβητών είναι συνδεδεμένο με αυτό των εταιρειών, ενώ κάθε περιστατικό καταγράφεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την Αστυνομία. Όποιος λέει ότι μπορεί να εξαπατήσει το σύστημα, λέει ψέματα στον πελάτη του.

Οι άνθρωποι χρειάζονται μόνο ένα πράγμα. Να μην έχουν καμία έγνοια μετά το συμβόλαιο. Σε περίπτωση προβλήματος, απλώς να κάνουν ένα τηλεφώνημα και από εκεί και πέρα να τα αναλαμβάνει όλα η ασφαλιστική του. Έτσι εργαζόμαστε εμείς.

Τελικά ποια είναι η λύση;

Μπορώ να πω με σιγουριά ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι η μόνη λύση είναι η προσωπική εμπλοκή. Να ασχοληθείς, να κρίνεις, να συγκρίνεις, να πάρεις μια ενημερωμένη απόφαση για τον εαυτό σου και την οικογένειά σου.

Αξίζει τον κόπο να διαθέσεις 20 λεπτά για το μέλλον σου, την οικογένειά σου ή την περιουσία σου: Σε αυτά τα 20 λεπτά χρειάζεται να γίνουν τρία πράγματα: πρώτον να καταλάβεις τι είναι πολύτιμο για σένα και από ποιους κινδύνους θέλεις να προφυλαχθείς, δεύτερον να σκεφτείς τα οικονομικά: τι θέλεις να δαπανήσεις, τι ασφάλιστρα και τι καλύψεις έχεις με κάθε εταιρεία και τρίτον να αποφασίσεις με τη λογική.

Σήμερα, όλο και περισσότεροι αισθάνονται την αυτοπεποίθηση να κάνουν το επόμενο βήμα από τον υπολογιστή, το τάμπλετ ή το κινητό τους με μια εταιρεία που έχει τα εχέγγυα να τους προσφέρει εξαιρετική προσωπική εξυπηρέτηση προσαρμοσμένη στις προσωπικές τους ανάγκες, άμεση ανταπόκριση και σωστές τιμές. Το εμπόδιο είναι ψυχολογικό και εμείς στην Gan Direct είμαστε εδώ να τους καθοδηγήσουμε με σιγουριά.

Έχετε τη φήμη ότι επιλέγετε καταναλωτές και ότι είστε αυστηροί. Ποια είναι η αλήθεια;

Είναι αλήθεια ότι έχουμε αυστηρούς κανόνες τους οποίους τηρούμε απαρέγκλιτα. Για τον ίδιο λόγο είμαστε αξιόπιστοι και τιμούμε την υπογραφή μας. Για παράδειγμα, δεν θα ασφαλίσουμε νέους χωρίς δίπλωμα με κανέναν τρόπο. Από την άλλη, δεν θα κοροϊδέψουμε κανέναν, δεν θα καθυστερήσουμε κανέναν επικαλούμενοι νομικά ή γραφειοκρατικά κόλπα.

Εμείς υποστηρίζουμε τη θετική πλευρά των ανθρώπων: Τη λογική τους, την ηθική τους, τη νοικοκυροσύνη τους, την αφοσίωσή τους στη σωστή διαβίωση των ιδίων και των οικογενειών τους. Μας αφορούν αυτά, όλους πρέπει να τους αφορούν. Γι αυτό, επιβραβεύουμε σε σημαντικό βαθμό τους αποκλειστικούς μας πελάτες. Όταν έχεις όλα σου τα συμβόλαια στην Gan Direct, η εταιρεία μπορεί να διαχειριστεί το ρίσκο με συμφερότερους όρους για τον πελάτη, προσφέροντάς του εκπτώσεις και προσφορές.

Αυτή μας η διάσταση αντανακλά και στα συμβόλαιά μας: Αναγνωρίζουμε την καλή και ασφαλή οδήγηση, την καλή κατάσταση του αυτοκινήτου και του σπιτιού, το καλό ασφαλιστικό ιστορικό του πελάτη. Όσο πιο πολύ φροντίζεις για τον εαυτό σου και τους

δικούς σου τόσο πιο καλή επίδοση έχεις και τόσο χαμηλότερο είναι το ασφάλιστρό σου.

Κι όμως είμαστε ανοικτοί σε όλους: Καλούμε τους νοικοκύρηδες ανθρώπους κάθε φύλου και ηλικίας να μας δοκιμάσουν. Καλούμε όσους έχουν διακόψει το συμβόλαιό τους ή δεν μας έχουν δοκιμάσει ακόμη λόγω της αυστηρής μας πολιτικής (ανάληψης κινδύνων) να μας δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία, δίνοντας έμφαση στο υψηλό επίπεδο εξυπηρέτηση και τις τιμές

μας. Ειδικά εάν μεταφέρουν όλα τους τα ασφαλιστικά συμβόλαια σε μας, οι καλύψεις και τα ωφελήματα είναι ασυναγώνιστα. Οπότε εκεί μπορούν να πάρουν συμφερότερους όρους σε θέματα που άλλωστε θα ήμασταν πιο αυστηροί. Καλούμε όλους τους καταναλωτές ασφαλιστικών υπηρεσιών να εμπλακούν προσωπικά, να ξεκινήσουν έναν στοιχειώδη οικονομικό οικογενειακό προγραμματισμό και να σχεδιάσουν με σιγουριά το μέλλον τους.

Βλέπετε στο μέλλον να αποκτούν online λειτουργίες και οι υπόλοιπες, παραδοσιακές ασφαλιστικές εταιρείες; Σας ανησυχεί αυτό; Ποια είναι τα σχέδια που θα διατηρήσουν την πρωτοπορία σας;

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν προτάσεις μας υιοθετούνται στην αγορά από τους ανταγωνιστές μας. Αυτό είναι μια ένδειξη ότι πρέπει ακόμη μια φορά να σπρώξουμε τα πράγματα πιο πέρα. Και θα τα σπρώξουμε στο επόμενο επίπεδο, αυτό της προσωποποιημένης ασφάλισης.

Όσο και να το θέλαμε, δεν ανακαλύψαμε εμείς την online ασφάλιση και τις χαμηλές τιμές! Απλώς την εφαρμόσαμε πρώτοι στην Κύπρο. Αργά ή γρήγορα, κάθε εταιρεία θα αποκτήσει ένα τέτοιο κανάλι, αλλιώς θα εξαφανιστεί. Όμως, η εξέλιξη δεν σταματά, αντίθετα

επιταχύνεται. Η τεχνολογία θα συνεχίζει να αλλάζει ριζικά τις συνήθειες των καταναλωτών και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Σκοπεύουμε να μετακινήσουμε την ασφάλιση στην Κύπρο από την παρούσα λογική της «εξακρίβωσης και επισκευής» στη λογική της «πρόβλεψης και πρόληψης». Όχι μόνο τα αυτοκίνητα αλλά όλο και περισσότερα πράγματα καθημερινής χρήσης γίνονται πιο «έξυπνα» αποκτώντας σύνδεση στο διαδίκτυο και ειδικούς σένσορες. Η συνεργασία όλων των πλευρών

θα οδηγήσει τον κλάδο σε συστήματα ενημέρωσης, πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, στην άμεση ανταπόκριση και θεραπεία σε περίπτωση προβλήματος και άρα στην απόλυτη προσωποποίηση των ασφαλίστρων.

Εμείς στην επόμενη περίοδο θα είμαστε εκεί, να προσφέρουμε στους ανθρώπους επιλογές, πρόσβαση σε ποιοτικά ασφαλιστικά προϊόντα και, φυσικά, την καλύτερη πρόταση της αγοράς σε τιμή, κάλυψη και εξυπηρέτηση.

Ποιες είναι οι διαφορές σας από τις υπόλοιπες direct εταιρείες; Γιατί ο απαιτητικός Κύπριος καταναλωτής να προτιμήσει εσάς;

Γιατί είμαστε αποδεδειγμένα η καλύτερη πρόταση της αγοράς στον συνδυασμό τιμής, κάλυψης και εξυπηρέτησης: Είμαστε σε 24 λεπτά δίπλα στον πελάτη μας στην ανάγκη του, όπου κι αν βρίσκεται, πληρώνουμε σε 24 ώρες από την έγκριση του αιτήματος και είμαστε διαθέσιμοι 24 ώρες, 7 μέρες την εβδομάδα.

Σήμερα δεν υπάρχει άλλη εταιρεία σαν την Gan Direct στην Κύπρο. Είμαστε η μόνη εταιρεία που προσφέρει τόσα πολλά στον αποκλειστικό πελάτη: επιλογές, εκπτώσεις, προσφορές στη μορφή των bundles.

Επιπλέον, για πρώτη φορά στην Κύπρο μια ασφαλιστική εταιρεία αντιμετωπίζει το φαινόμενο της αυξημένης δαπάνης που έχουν οι καταναλωτές από τα πολλά διαφορετικά ασφαλιστικά συμβόλαια.

Περιγράψτε μου ένα παράδειγμα

Πέντε έξυπνες κινήσεις είναι το μόνο που χρειάζεται ο συνετός καταναλωτής ώστε να εξασφαλίσει, στην καλύτερη τιμή που έγινε ποτέ και χωρίς κανένα συμβιβασμό στον βαθμό κάλυψης και εξυπηρέτησής του, ό,τι πιο πολύτιμο έχει: την υγεία του και της οικογένειάς του, την περιουσία και το αυτοκίνητό του.

Η κλιμακωτή προσφορά μας δίνει στον καθένα την ευκαιρία να αξιοποιήσει μία προς μία όλες τις δυνατότητες εξοικονόμησης που παρέχει η εταιρεία στους πελάτες της, υπερβαίνοντας γραφειοκρατικό και διαχειριστικό κόστος των παραδοσιακών ασφαλειών.

Κατ’ αρχάς, Επιλέγοντας αποκλειστικά Gan direct για όλα τα συμβόλαια ο πελάτης δύναται να εξοικονομήσει μέχρι και €2000, αναλόγως των καλύψεων! Ο λόγος είναι ότι μια σειρά από δαπάνες των παραδοσιακών εταιρειών που στο τέλος της ημέρας βαρύνουν τον ίδιο τον πελάτη, όπως οι διάφορες προμήθειες και οι μεσάζοντες, στη Gan Direct δεν υπάρχουν!

Δεύτερον, με τη νέα υπηρεσία Συνδυαστικής Ασφάλισης, η Gan Direct παρέχει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να ενοποιήσει ουσιαστικά δύο συμβόλαια σε ένα, με σημαντική έκπτωση που φτάνει το 15%!

Τρίτον, με την υπηρεσία All In One της Gan Direct, ο πελάτης μπορεί να συγκεντρώσει όλα του τα βασικά συμβόλαια Υγείας, Περιουσίας, Αυτοκινήτου σε ένα «πακέτο» με μία κοινή ημερομηνία ανανέωσης, εξασφαλίζοντας περαιτέρω έκπτωση που φτάνει το 20%, καθώς εξοικονομεί το πολλαπλό διαχειριστικό κόστος όλων των συμβολαίων του.

Τέταρτον, εάν επιλέξει να κλείσει τα συμβόλαιά του με το Ιnsurance On the Go, κερδίζει επιπλέον έκπτωση 10%. Μέσα από το www.gandirect.com ο πελάτης ενημερώνεται εύκολα και άμεσα για τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις προσφορές και διαμορφώνει με λίγα και απλά βήματα τα συμβόλαιά του σύμφωνα με τις προσωπικές του ανάγκες, όποτε και από όποια οθόνη αυτός επιθυμεί.

Τέλος, με την επιλογή της αυτόματης ανανέωσης συμβολαίου στις ανωτέρω προσφορές προστίθεται επιπλέον έκπτωση μέχρι 5%.

Ποιοι είναι οι βασικότεροι μύθοι γύρω από την Gan;

Είμαστε μια εταιρεία που συζητιέται πολύ, οπότε είναι λογικό γύρω από το όνομά της να κυκλοφορούν φήμες, πολλές φορές αβάσιμες και καμιά φορά κακόβουλες. Για παράδειγμα:

Είναι μύθος ότι είμαστε απρόσωποι: είμαστε εδώ, με περισσότερους από 150 αφοσιωμένους εργαζόμενους και με ένα πυκνό δίκτυο εξαιρετικών συνεργατών σε κάθε πόλη. Με προσωπική εξυπηρέτηση και άμεση ανταπόκριση σε κάθε αίτημα.

Είναι μύθος ότι δεν έχουμε βοήθεια για τους κλάδους της περιουσίας και της υγείας: Είμαστε παντού σε 24 λεπτά, 7 μέρες την εβδομάδα και 365 μέρες τον χρόνο. Συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους τους οποίους έχουμε ξεχωρίσει και διακρίνει προσωπικά, έναν – έναν, με την αυστηρότητα που μας διακατέχει. Κανείς δεν είναι πιο γρήγορος και πιο αποτελεσματικός από την Gan Direct.

Είναι μύθος ότι οι υπηρεσίες μας υπολείπονται γιατί είμαστε πιο φθηνοί. Μπορούμε να είμαστε και φθηνότεροι και καλύτεροι γιατί επικεντρωνόμαστε στην εξυπηρέτηση του πελάτη, χωρίς μεσάζοντες και χωρίς περιττές δαπάνες. Οι πελάτες έρχονται για την τιμή αλλά μένουν για την εξυπηρέτηση και σε αυτό δεν υπάρχει εταιρεία σαν την Gan Direct.

Όποιος ενδιαφέρεται ας έρθει μια βόλτα από τα καταστήματά μας ή ας πάρει στο γνωστό τηλέφωνο και οι άνθρωποί μας θα του εξηγήσουν πόσο απλή και εύκολη είναι η ασφάλιση στην Gan.

Ποια είναι η θέση της εταιρείας για το ΓεΣΥ; Τι θα προτείνατε στους καταναλωτές;

Είναι λυπηρό ότι αντί σήμερα να καταγράφεται μια συλλογική νίκη με τη συμμετοχή όλων των πλευρών και με συνθήκες αμοιβαίας ωφέλειας, μετά από δεκαετίες προετοιμασίας το ΓεΣΥ μοιάζει ακόμα ημιτελές. Ένα νέο σύστημα υγείας χτίζεται με δύο υλικά: συναινέσεις και μακροπρόθεσμες επενδύσεις.

Περιμένουμε να δούμε με ποιο τρόπο θα υλοποιηθεί το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για ένταξη στο Σύστημα της δευτεροβάθμιας περίθαλψης και με ποιους όρουςθα ενταχθούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Εμείς, στη Gan Direct, έχουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για τον καταναλωτή που επιθυμεί να εξασφαλίσει, για τον εαυτό του και αυτούς που αγαπά, ασφάλεια και απόλυτη ηρεμία.

Πιστεύουμε ότι κάθε πολίτης πρέπει να έχει τη δυνατότητα να απολαμβάνει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο περίθαλψης όταν την έχει ανάγκη. Αυτό δεσμευόμαστε να του εξασφαλίζουμε με ένα πρόγραμμα που συνδυάζει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε τιμή τόσο προνομιακή που δεν χρειάζεται δεύτερη σκέψη.

Με απλά βήματα και λίγα κλικ καθένας μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στους καλύτερους γιατρούς, σε κορυφαία ιδιωτικά νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα στην Κύπρο και στο εξωτερικό, χωρίς ταλαιπωρία, χωρίς λίστες αναμονής και ουρές.

Με ένα μικρό αφαιρετέο ποσό απαλλαγής το οποίο ο πολίτης επιλέγει, το Direct Care, με χαμηλό ασφάλιστρο, παρέχει τη δυνατότητα πλήρους νοσηλείας στην κλινική της επιλογής του, στη γεωγραφική περιοχή της επιλογής του.

 

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, την Κυριακή 11 Αυγούστου 2019.