Interviews

Gan Direct: Τηρούμε τις υποσχέσεις μας

By October 8, 2019 No Comments

Πέραν των 120.000 πολιτών επιλέγουν για την ασφάλισή τους την Gan Direct, την εταιρεία που εδώ και 25 χρόνια κατάφερε να αναδειχθεί ως leader στον τομέα της, αποκτώντας ένα σημαντικό χαρτοφυλά­κιο. Σε συνέντευξή του στη «Σ» ο CEO της εταιρείας, κ. Γιώργος Νικολαΐδης, μιλά για τα κριτήρια του καταναλωτή στην επιλογή ασφαλιστικής εταιρείας και εξηγεί για ποιους λόγους οι πολίτες εμπιστεύονται την Gan Direct.

Αγαπητέ κ. Νικολαΐδη, με ποιο κριτήριο επιλέγει σήμερα ένας καταναλωτής ασφαλιστική εταιρεία;

Δημιουργώντας ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο ουσιαστικά εξαγοράζουμε την ηρεμία και την ομαλότητα στη ζωή μας. Ευελπιστούμε να μη μας τύχει τίποτε κακό, αν όμως μας τύχει, προσβλέπουμε ο συνεργάτης μας να αναλάβει ένα μεγάλο μέρος από τη ζημιά μας, την ταλαιπωρία μας και την επαναφορά μας στην προηγούμενη κατάσταση. Στο αυτοκίνητο τα πράγματα είναι λίγο απλούστερα: και πάλι η επιλογή εταιρείας είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Είναι όμως πιο πρακτική η αντιμετώπιση. Πρώτες είναι οι βασικές αξίες: η εμπιστοσύνη, η αξιοπιστία, η ακεραιότητα. Με την έννοια ότι χρειάζεσαι μια εταιρεία που να έχει τα εχέγγυα να σε καλύψει. Μια εταιρεία που τηρεί τα συμφωνημένα και δεν ψάχνει τρόπους να σε εξαπατήσει ή να μην πληρώσει. Παράλληλα, σημαντικά είναι τα πρακτικά οφέλη της τιμής και των καλύψεων και φυσικά η εξυπηρέτηση, η ταχύτητα και η συνέπεια στη διευθέτηση αποζημιώσεων. Απλές και γρήγορες διαδικασίες, χωρίς έγνοια την ώρα του προβλήματος.

Ποιες από αυτές τις προϋποθέσεις πληροί σήμερα η Gan Direct;

Ανεπιφύλακτα: όλες! Για τον λόγο αυτό είμαστε εδώ 25 χρόνια, leaders στον τομέα μας, μια υγιής, κερδοφόρα επιχείρηση με σημαντικό χαρτοφυλάκιο. Περισσότεροι από 120.000 πολίτες έχουν έρθει κατά καιρούς κοντά μας και στη μεγάλη τους πλειοψηφία παραμένουν πελάτες μας. Τους εξυπηρετούμε με προσωπική αφοσίωση και άμεση ανταπόκριση, με όποιο τρόπο επιθυμούν. Είμαστε αποδεδειγμένα η καλύτερη πρόταση της αγοράς στον συνδυασμό τιμής, κάλυψης και εξυπηρέτησης: Είμαστε σε 24 λεπτά δίπλα στον πελάτη μας στην ανάγκη του, όπου κι αν βρίσκεται, πληρώνουμε σε 24 ώρες από την έγκριση του αιτήματος και είμαστε διαθέσιμοι 24 ώρες, 7 μέρες την εβδομάδα. Είμαστε η μόνη εταιρεία που προσφέρει τόσα πολλά στον αποκλειστικό πελάτη: επιλογές, εκπτώσεις, προσφορές στη μορφή των συνδυασμένων προϊόντων (bundles).

Είμαστε αυστηροί, αλλά γι’ αυτό είμαστε αξιόπιστοι και τιμούμε την υπογραφή μας. Δεν θα καθυστερήσουμε κανέναν επικαλούμενοι νομικά ή γραφειοκρατικά κόλπα, δεν θα εξαπατήσουμε με ψιλά γράμματα, αντίθετα, οι διαδικασίες μας είναι διαφανείς, απλές, εύκολες και συμφέρουν. Όποιος ενδιαφέρεται ας έρθει μια βόλτα από τα καταστήματά μας ή ας πάρει στο γνωστό τηλέφωνο και οι άνθρωποί μας θα του εξηγήσουν ό,τι θέλει να μάθει.

Η Gan επιμένει, σε αντίθεση με άλλες ασφαλιστικές εταιρείες, ότι ο πελάτης πρέπει να εμπλακεί προσωπικά για να πετύχει μια συμφέρουσα λύση. Αυτό είναι αυτονόητο. Μεταφέρουμε ποτέ σε τρίτους την ευθύνη για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού μας ή το επίπεδο διαβίωσης της οικογένειάς μας; Όχι φυσικά, το παρακολουθούμε και έχουμε ισχυρή άποψη. Είναι ευθύνη μας. Το ίδιο συμβαίνει και με το κάθε ασφαλιστικό συμβόλαιο, όποια κι αν είναι η εταιρεία σου.

Αξίζει τον κόπο να διαθέσεις 20 λεπτά για το μέλλον σου, την οικογένειά σου ή την περιουσία σου. Να ασχοληθείς, να κρίνεις, να συγκρίνεις, να πάρεις μια ενημερωμένη απόφαση για τον εαυτό σου και την οικογένειά σου. Σε αυτά τα 20 λεπτά χρειάζεται να γίνουν τρία πράγματα: πρώτον να καταλάβεις τι είναι πολύτιμο για σένα και από ποιους κινδύνους θέλεις να προφυλαχθείς, δεύτερον να σκεφτείς τα οικονομικά: τι θέλεις να δαπανήσεις, τι ασφάλιστρα και τι καλύψεις έχεις με κάθε εταιρεία και τρίτον να αποφασίσεις με τη λογική.

Γι’ αυτό καλούμε τους καταναλωτές ασφαλιστικών υπηρεσιών να εμπλακούν προσωπικά, να ξεκινήσουν έναν στοιχειώδη οικονομικό οικογενειακό προγραμματισμό και να σχεδιάσουν με σιγουριά το μέλλον τους. Θα δουν ότι η Gan Direct είναι η καλύτερη επιλογή. Καλούμε τους νοικοκύρηδες ανθρώπους κάθε φύλου και ηλικίας, αλλά και όσους διέκοψαν το συμβόλαιό τους λόγω της αυστηρής μας πολιτικής (ανάληψης κινδύνων) να έρθουν κοντά μας και να μας δοκιμάσουν. Και να το κάνουν λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης και τις τιμές μας. Να το κάνουν επίσης με γνώμονα την επιβράβευση και τα προνόμια που προσφέρουμε στους αποκλειστικούς μας πελάτες. Και ο λόγος είναι απλός: μεταφέροντας όλα τους τα ασφαλιστικά συμβόλαια σε μας, οι καλύψεις και τα ωφελήματα είναι ασυναγώνιστα. Οπότε εκεί μπορούν να πάρουν συμφερότερους όρους σε θέματα στα οποία αλλιώς θα ήμασταν πιο αυστηροί.

Γιατί ο συνειδητός καταναλωτής να προτιμήσει εσάς;

Γιατί είμαστε πάντα δίπλα του, με σεβασμό στις ανάγκες του και στα χρήματά του. Υποστηρίζουμε και επιβραβεύουμε την αφοσίωσή του στη σωστή διαβίωση του ιδίου και της οικογενειάς του. Αναγνωρίζουμε την καλή και ασφαλή οδήγηση, την καλή κατάσταση του αυτοκινήτου και του σπιτιού, το καλό ασφαλιστικό ιστορικό του. Όσο πιο πολύ φροντίζει για τον εαυτό του και τους δικούς του, τόσο χαμηλότερο είναι το ασφάλιστρό του. Και μπορεί να το αποπληρώνει σε 12 μηναίες δόσεις.

Επιβραβεύουμε σε σημαντικό βαθμό τους αποκλειστικούς μας πελάτες. Για πρώτη φορά στην Κύπρο μια ασφαλιστική εταιρεία αντιμετωπίζει το φαινόμενο της αυξημένης δαπάνης που έχουν οι καταναλωτές από τα πολλά διαφορετικά ασφαλιστικά συμβόλαια. Έτσι, όταν έχεις όλα σου τα συμβόλαια στην Gan Direct, η εταιρεία σού δίνει συμφερότερους όρους, εκπτώσεις και προσφορές, υπερβαίνοντας πολλά γραφειοκρατικά και διαχειριστικά κόστη των παραδοσιακών ασφαλειών.

Για παράδειγμα, επιλέγοντας αποκλειστικά Gan Direct για όλα τα συμβόλαια, ο πελάτης εξοικονομεί περίπου 2.000 ευρώ κατά μέσο όρο σε σχέση με την προηγούμενή του εταιρεία, με τις ίδιες καλύψεις!

Παρέχουμε τη δυνατότητα στον καταναλωτή να ενοποιήσει ουσιαστικά δύο συμβόλαια σε ένα, με σημαντική έκπτωση που φτάνει το 15% και να συγκεντρώσει όλα του τα βασικά συμβόλαια σε ένα «πακέτο» με μία κοινή ημερομηνία ανανέωσης, εξασφαλίζοντας περαιτέρω έκπτωση που φτάνει το 20%. Εάν επιλέξει να κλείσει τα συμβόλαιά του ηλεκτρονικά, κερδίζει επιπλέον έκπτωση 10%. Και με την επιλογή της αυτόματης ανανέωσης συμβολαίου στις ανωτέρω προσφορές προστίθεται επιπλέον έκπτωση μέχρι 5%.

Με ποιον μιλά κάποιος που θέλει να κάνει συμβόλαιο στην Gan Direct;

Στη Gan Direct είμαστε περισσότεροι από 100 ειδικοί με εξαιρετική γνώση της ασφάλισης και διάθεση να βοηθήσουμε και να βρούμε την πιο συμφέρουσα λύση για καθέναν πελάτη μας ξεχωριστά επιλέγοντας από την πληθώρα των προϊόντων, των συνδυασμών και των προσφορών μας.

Εξυπηρετούμε κάθε πολίτη με προσωπική αφοσίωση και άμεση ανταπόκριση, με όποιο τρόπο επιθυμεί, από το διαδίκτυο, προσωπικά από τα καταστήματα μας ή από τα e-kiosk στα καταστήματά μας ή από το τηλεφωνικό μας κέντρο στο 800 5 10 15, με ευγένεια, ταχύτητα.

Συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους τους οποίους έχουμε ξεχωρίσει και διακρίνει προσωπικά, έναν – έναν, με την αυστηρότητα που μας διακατέχει. Διαθέτουμε ένα πυκνό δίκτυο εξαιρετικών συνεργατών σε κάθε πόλη. Κανείς δεν είναι πιο γρήγορος και πιο αποτελεσματικός από την Gan Direct.

Είναι μύθος ότι οι υπηρεσίες μας υπολείπονται γιατί είμαστε πιο φθηνοί. Είμαστε και φθηνότεροι και καλύτεροι. Γιατί επικεντρωνόμαστε στην εξυπηρέτηση του πελάτη, χωρίς μεσάζοντες και χωρίς περιττές δαπάνες.

Οι πελάτες έρχονται για την τιμή αλλά μένουν για την εξυπηρέτηση. Για εμάς δεν υπάρχει μικρό ή μακρινό πρόβλημα: Εργαζόμαστε πολύ για κάθε ικανοποιημένο πελάτη και αντίθετα, κάθε καθυστέρησή μας θα την μελετήσουμε ώστε να μην ξανασυμβεί.

Είμαστε πολύ υπερήφανοι για την παράδοση ηθικής αλλά και τεχνολογικής πρωτοπορίας που έχουμε στην αγορά, σε ένα πεδίο που αντικειμενικά αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον κλάδο.

Αλλά και για όσους είναι λιγότερο παραδοσιακοί και προτιμούν να έχουν οι ίδιοι τον έλεγχο της ασφάλισής τους απ’ όπου κι αν βρίσκονται, έχουμε αναπτύξει την ιστοσελίδα μας κατά τρόπο τέτοιο, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε πελάτη με απλό και γρήγορο τρόπο. Και αυτό επιτυγχάνεται μόνο με τη συμπλήρωση ενός σύντομου ερωτηματολογίου με στοιχεία που ποτέ δεν θα χρειαστεί να ξανα-συμπληρωθούν, όπως συχνά συμβαίνει με αντίστοιχες πλατφόρμες.

Αυτή είναι η Gan. Σέβεται το τελευταίο ευρώ και το χρόνο κάθε πελάτη και κάνει τα πάντα για να τον καλύψει στο ακέραιο.

 

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα H Σημερινή, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019.